Przepis i sposób przygotowania na: Sernik creme de cafe
Kroki postępowania
Do gęstej piany dodać żółtka, wymieszać delikatnie.
Na koniec dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia
Spód pieczemy w temp 180 st C do suchego patyczka
Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i fiksu do śmietany.
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie, następnie odciskamy z wody i roztapiamy w kąpieli wodnej.
Do sera dodajemy bitą śmietanę i delikatnie mieszamy.
Następnie dodajemy roztopioną żelatynę.
Kuwerturę roztapiamy w kąpieli wodnej
Jedną, większą przekładamy na upieczony i wystudzony spód biszkoptowy.
Do drugiej dodajemy roztopioną kuwerturę czekoladową i likier.
Ciemniejszą część masy serowej przekładamy na wierzch ciasta.
Obsypujemy tartą czekoladą i wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny