Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK BRZOSKWINIOWY Z GALARETKĄ
SPÓD:
Wszystkie składniki siekamy, wyrabiamy, zawijamy w folię i chłodzimy ok. 20 minut.
MASA:
Białka ubijamy na pianę, brzoskwinie miksujemy.
Żółtka ucieramy z cukrem i miksując na wolnych obrotach porcjami dodajemy ser.
Wlewamy masło, wsypujemy budyń i proszek do pieczenia, a następnie dodajemy zmiksowane brzoskwinie i pianę ubitą z białek – wszystko razem delikatnie ale dokładnie mieszamy łyżką.
CAŁOŚĆ:
Na blachę ( 25×30 ) wyłożoną papierem do pieczenia rozkładamy ciasto, podpiekamy ok. 20 minut w 180C ( bez termoobiegu ).
Na podpieczone wylewamy masę serową i ponownie wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika – tym razem na 50 minut.
Wystudzony sernik zalewamy przygotowaną, lekko tężejącą galaretką – odstawiamy na noc do lodówki.