Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 kg
margaryna 1 kostka
jajko 8 sztuk
cukier 350 gram
budyń waniliowy 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę.
Stopniowo dodawać ser - ja używam z wiaderka - i budyń waniliowy w proszku, cały czas ucierając.
Ubić pianę z białek, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Piec ok 60 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 27.09.2015 11:31
uwielbiam serniczki
Bernadeta1 21.01.2015 12:49
pyszny sernik
turkus3 17.11.2014 19:37
Róża1 - piekłam na blaszce 32x25, pięknie wyrosło, a na koniec mocno opadło :-) ale można piec na blaszcze 25x25.
gosia56 17.11.2014 08:50
Super sernik chętnie bym zjadła kawałeczek ;)
Róża1 16.11.2014 23:42
serniczek boski !!! palce lizać :-) , poproszę o kawałeczek :-) mam tylko jedno zapytanie do jakiej wielkości blaszki jest ten przepis ?
Wacław 16.11.2014 12:17
takiego sernika nigdy nie odmówię :-)
odjechana 15.11.2014 18:19
Bardzo szybko się go robi, muszę wypróbować, bo wygląda bosko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak