Sernik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg zmielony

    1 kg
  • margaryna

    1 kostka
  • jajko

    8 sztuk
  • cukier

    350 gram
  • budyń waniliowy

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę.
Stopniowo dodawać ser - ja używam z wiaderka - i budyń waniliowy w proszku, cały czas ucierając.
Ubić pianę z białek, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Piec ok 60 min. w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 27.09.2015 11:31
uwielbiam serniczki
Bernadeta1 21.01.2015 12:49
pyszny sernik
turkus3 17.11.2014 19:37
Róża1 - piekłam na blaszce 32x25, pięknie wyrosło, a na koniec mocno opadło :-) ale można piec na blaszcze 25x25.
gosia56 17.11.2014 08:50
Super sernik chętnie bym zjadła kawałeczek ;)
Róża1 16.11.2014 23:42
serniczek boski !!! palce lizać :-) , poproszę o kawałeczek :-) mam tylko jedno zapytanie do jakiej wielkości blaszki jest ten przepis ?
Wacław 16.11.2014 12:17
takiego sernika nigdy nie odmówię :-)
odjechana 15.11.2014 18:19
Bardzo szybko się go robi, muszę wypróbować, bo wygląda bosko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat