Przepis i sposób przygotowania na: sernik
Kroki postępowania
Zółtka ucieramy z cukrem pudrem.
Pieczemy około 50 minut w 190 stopniach.
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
cukier | 5 łyżek |
masło lub margaryna | 15 dag |
żółtko jajek | 2 |
cukier waniliowy | 1 |
ser biały | 1 kg |
żółtko jajek | 10 |
białko | 12 |
cukier puder | 10 łyżek |
masło | 10 dag |
mleko 3,2% | 400 ml |
mąka pszenna | 10 łyżek |
mąka ziemniaczana | 9 łyżek |
cukier | 0,5 szklanki |
skórka pomarańczowa | 3 łyżki |
rodzynki | 3 łyzki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: