APM

Serniczki z ricotty z jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ser

  • ser ricotta

    250 gram
  • cukier puder

    2,5 łyżka
  • białko

    1 sztuka
  • budyń śmietankowy

    1,5 łyżka (proszek)
  • jagody

Spód

  • herbatniki

    70 gram
  • masło

    40 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki pokruszyć w blenderze, wymieszać dokładnie z miękkim masłem.

Ser zmiksować z cukrem pudrem i proszkiem budyniowym, wymieszać dokładnie z ubitym na sztywno białkiem.

Do papilotek nakładać po łyżce herbatników (ugnieść) a następnie wylać na spody masę serową.

Na wierzchu każdego serniczka położyć kilka jagód.

Piec w piekarniku rozgrzanym do 180' przez ok. 25-30 minut.

Odstawić do schłodzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (35)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 03.08.2016 19:03
Wyglądają arcy przepięknie:)
Wiesława1 08.10.2014 10:27
małe cudeńka
VioletoweKucharzenie 07.10.2014 20:47
zakochałam się w tych serniczkach
Christopher 07.10.2014 20:46
Serniczki jak serniczki, zawsze pyszne ,ale aranżacja artystyczna!!!
DorotaZ 07.10.2014 18:28
Rewelacja:)
kasienka23 07.10.2014 18:12
wyglądają wspaniale
Natalija 07.10.2014 16:37
bardzo ciekawe serniczki :)
Kolorowa 07.10.2014 15:38
Moje smaki !
malaczarna23 07.10.2014 15:33
Pyszniutkie serniczki
Ola1young 07.10.2014 15:30
pyszne a jak ładnie pokazane :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat