Przepis i sposób przygotowania na: Serniczki pieczone w kokilkach z wafelkami.
Wykonanie:
1. Ser biały, jajka, cukier, cukier waniliowy, masło lub margarynę i budyń przekładamy do miski, następnie blenderem ręcznym miksujemy na gładką masę.
2. Kokilki smarujemy cieniutko masłem lub margaryną i obsypujemy bułką tartą.
3. Wafelki każdy osobno drobno kruszymy.
4. Na dno kokilek w równych porcjach wsypujemy pokruszony wafelek o smaku czekoladowym.
5. Następnie nakładamy do każdej kokilki masę serową.
6. Na masę serową wsypujemy pokruszony mleczny wafelek.
7. Serniczki pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 40 minut. Upieczone serniczki będą lekko zrumienione i będą lekko odchodziły od ścianek kokilek.
8. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego.