Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczki otrębowe z bakaliami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 25 dkg
otręby owsiane 1 szkl
jajko 1 szt
mąka 3 szkl
mleko 3/4 szkl
płatki migdałowe 2 łyżki
orzechy włoskie siekane 1 garść
miód płynny 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczk

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczki otrębowe z bakaliami

Serek wymieszać z mąką, żółtkiem, mlekiem i otrębami. Dodać bakalie, miód i ocet, a na końcu ubite na sztywno białko. Placuszki smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak