Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczki czekoladowe ze śliwką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

twaróg 500 gram
ser ricotta 250 gram
jajko 3 sztuki
czekolada gorzka 100 gram
czekolada mleczna 100 gram
brązowy cukier 1/2 szklanki
śmietana kremowa 30% 150 ml.
budyń czekoladowy 3 łyżki

oraz

śliwki suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczki czekoladowe ze śliwką


Twaróg zmielić dwa razy.

Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej.

Przełożyć do miski twaróg oraz ricottę, wlać śmietanę ,wbić jajka roztrzepane z cukrem oraz rozpuszczoną czekoladę ,na koniec dodać budyń i wymieszać .

Masę przelać do foremek , na wierzch każdego serniczka wcisnąć śliwkę.
Piec w 150 stopniach 20 minut( GÓRA -DÓŁ)bez termoobiegu.

Po upieczeniu zostawić w piekarniku, po godzinie wyjąć i schłodzić.

Przed podaniem oprószyć cynamonem lub kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 12.03.2017 10:32
Ale pysznie wyglądają :)
MagdalenaIC 12.03.2017 00:19
Pysznie :)
norweska20 11.03.2017 23:21
pyszności .....:)
Wiktoria29 11.03.2017 20:40
zjadłabym....
bertpvd 11.03.2017 20:20
świetny przepis
Marta1986 11.03.2017 19:59
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak