Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serdelki w sosie musztardowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serdelki 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
śmietana słodka 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Serdelki w sosie musztardowym

Serdelki kroimy na kilku milimetrowe plastry, gotujemy w wodzie (1 l) z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Mąkę, musztardę i śmietanę mieszamy, dodajemy do wywaru, dokładnie łączymy i dusimy na wolnym ogniu, do zagęszczenia. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z puree i ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.05.2017 21:42
smaczna propozycja
ilka01 22.05.2017 21:12
super pomysł :)
Madzai 22.05.2017 08:09
Pysznie podane
Mniam 21.05.2017 22:42
Smaczny i prosty przepis, który warto wykorzystać.
wwwiolka 21.05.2017 22:20
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak