Serdelki w czerwonym winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serdelków w naturalnych osłonkach

    50 dag
  • czerwonego wina

    0,5 butelki
  • masła

    2 łyżki
  • pokruszonych krakersów lub miąższu bułki

    3 łyżki
  • laurowy Prymat

    1 liść
  • majeranku Prymat

    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego mielonego Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sól do smaku

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serdelki obsmażyć ze wszystkich stron na maśle i przełożyć do garnka. Na pozostały po smażeniu tłuszcz, włożyć krakersy lub bułkę, wlać wino i gotować 10 min. Doprawić majerankiem, pieprzem i solą, włożyć liść laurowy i serdelki. Wymieszać i dusić na małym ogniu 12 min. Podawać z bułką lub ryżem ugotowanym na sypko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 09.04.2015 07:27
ciekawy pomysł
agnieszka214 26.01.2012 07:07
pyszny
treonina 06.09.2011 19:07
ciekawy pomysł
puellae90 24.07.2011 10:58
Może być dobre
aleksa123 19.05.2011 07:26
W ten sposób jeszcze parówek nie przygotowywałam. Spróbuję.
jasiek 03.05.2011 03:32
yym bardzo dobre
Agnieszka/picola 04.04.2011 17:27
fajne
AgaS10 27.01.2011 14:08
Troche szkoda tego wina:)
Babciagramolka 14.12.2010 08:47
Ciekawe połączenie smaków
patusia 24.11.2010 03:15
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat