Ser na słodko do pierogów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    50 dag
  • śmietana 30%

    50 ml
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki przelewamy wrzątkiem, odcedzamy dokładnie. Ser mielimy, dodajemy śmietanę i odcedzone rodzynki, doprawiamy do smaku cukrem. Używamy do pierogów lub naleśników.
ser

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat