Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery w cieście piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler korzeniowy 80 dg
jajko 1 sztuka
mąka 4 łyżki
piwo jasne 0, 5 szklanki
sól
ocet 10 % 0, 5 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Selery w cieście piwnym

Selery ugotować w wodzie lekko osolonej i zakwaszonej octem. Następnie obrać, pokroić w grube plastry, przyprawić (sól, gałka) i zostawić na 1 godzinę. Przygotować ciasto piwne: mąka, żółtko, piwo oraz piana z białek. Plastry selera maczać w cieście i smażyć, z obu stron, na silnie rozgrzanym tłuszczu na kolor rumiany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak