Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ryż do risotto
2/3 szkl -
bulion warzywny
0,75 ml -
masło
3 łyżki -
seler naciowy
5 łodygi -
ząbek czosnku
1 -
sól, pieprz
-
natka pietruszki
Sposób przygotowania
W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzać resztę masła i usmażyć drobno posiekany czosnek i seler naciowy. Można podlać odrobiną wody lub bulionu i dusić do miękkości jednak ja chciałam aby seler był lekko chrupiący :)
Gdy ryż będzie już miękki dodać seler i posiekaną natkę, wymieszać. Doprawić do smaku. Podawać od razu po przygotowaniu gdyż risotto nie powinno się odgrzewać.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się