Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śedzie w korzennej marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

matiasy 5 filety
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 4 liście
Gorczyca biała cała Prymat
cynamon
Imbir mielony Prymat
cytryna 1 sztuka
olej
cukier odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Śedzie w korzennej marynacie

Filety namoczyć min 4h , opłukać i wysuszyć, pokroić na jednakowe kawałki ok 5 cm. Cebulę pokroić w kostkę. Cynamon, cukier, sproszkowany imbir oraz goździki wymieszać. Obraną cytrynę pokroić w plasterki. W miseczce układać warstwami cebulę, śledzie i cytrynę. Na cebulę wykładać po listku laurowym i po kilku ziarnach ziela angielskiego. Na każdą warstwę śledzi posypać przyprawy, gorczycę i zmielony pieprz kolorowy. Zalać olejem, odstawić na minimum 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta10
Edyta10 05.09.2012 21:31
Bardzo polecam :) Dajcie znać czy Wam smakowało :)
Henryka2 04.09.2012 14:48
Podoba mi się ten przepis, muszę wypróbować.
ziutula
ziutula 03.09.2012 19:23
też lubię w tej wersji..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak