Przepis i sposób przygotowania na: Seafood Chowder - zupa owoce morza
Kroki postępowania
Na patelni rozgrzewamy masło. Siekamy w paski kiełbasę i wolno smażymy na roztopionym już maśle.
Do przyrumienionej dodajemy posiekane w kostkę cebule.
Następnie dodajemy liście laurowe i całość dusimy na małym ogniu, do zeszklenia się cebuli (10-15 minut).
Odmrażamy frutti di mare i łososia - chyba, że mamy świeże.
W osobnym garnku "docelowym" robimy bulion, do którego dodajemy pokruszone bułki pszenne (ale same środki bułki).
Z patelni usuwamy natomiast wędlinę.
Do garnka dodajemy zawartość patelni (bez wędliny), mleko oraz ziemniaki i gotujemy wszystko (ok. 15-20 minut) na wolnym ogniu, aż ziemniaki zmiękną.
Tutaj doradzam zmiksowanie zawartości garnka!
Dodajemy do wywaru owoce morza, rybę i gotujemy (ok. 10-20 minut), aż do miękkości.
Zupę nalewamy na talerze i dekorujemy natką selera.
Podajemy z ciemnym pieczywem, delikatnie posmarowanym masłem.
Smacznego!