Schabowy z ogórkami w koperku

Schabowy z ogórkami w koperku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    500 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • pieprz czarny

    1/8 łyżeczki
  • przyprawa uniwersalna

    1/2 łyżeczki
  • koperek

    1 pęczek
  • oliwa

    5 łyżek
  • ogórek

    4 sztuki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowy z ogórkami w koperku foto
Kotlety schabowe wybijam, przyprawiam Vegetą i pieprzem, a następnie obtaczam w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smażę na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Schabowy z ogórkami w koperku foto
Kotleta smażę do momentu kiedy panierka zrumieni się.
Krok 3 - Schabowy z ogórkami w koperku foto
Koperek drobno siekam i łączę z oliwą i solą, następnie polewam na obranego i pokrojonego w plastry ogórka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

08.05.2013 16:04
pyszny obiadek

SmacznaPyza

08.09.2012 17:38
na zdjęciu widać raczej dodany suszony koperek a nie świeży - i na pewno nie cały pęczek - chyba, że ten pęczek miał 2 gałązki

malinka18

08.09.2012 15:40
do tego ziemniaczki jak dla mnie i obiadek gotowy;-)

Pusia

08.09.2012 14:27
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat