Schabowy z dodatkami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Kotlet schabowy to żadne odkrycie wszyscy go znają i oczywiście wszyscy wiedzą jak smakuje. Ale nawet schabowego można troszkę zmienić.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kotlety

  • schab

    5 plastrów
  • szynka

    5 plastrów
  • żółty ser

    5 plastrów
  • jajko

    7 sztuk
  • mąka

    1 garść
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • olej

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem (można dość mocno byle nie przesadzić). Dwa jajka roztrzepujemy z łyżką wody. Przygotowane kotlety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i na każdy kotlet kładziemy plaster szynki i plaster żółtego sera.

Na rozgrzanym tłuszczu smażymy 5 jajek sadzonych(zdejmujemy z patelni jak tylko to będzie można zrobić by jajka się nie spiekły za bardzo).

Jajka układamy na plastrze sera i zapiekamy aż ser się rozpuści.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat