Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Kotlety
-
schab
5 plastrów -
szynka
5 plastrów -
żółty ser
5 plastrów -
jajko
7 sztuk -
mąka
1 garść -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szklanka -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta -
olej
1 szklanka
Sposób przygotowania
Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem (można dość mocno byle nie przesadzić). Dwa jajka roztrzepujemy z łyżką wody. Przygotowane kotlety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i na każdy kotlet kładziemy plaster szynki i plaster żółtego sera.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy 5 jajek sadzonych(zdejmujemy z patelni jak tylko to będzie można zrobić by jajka się nie spiekły za bardzo).
Jajka układamy na plastrze sera i zapiekamy aż ser się rozpuści.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się