Schabowy w wersji light

Schabowy w wersji light

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • siemię lniane

    1 szkl
  • przyprawy

  • schab

    2 (kawałki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Schabowy w wersji light

Siemię lniane mielimy w młynku elektrycznym. Kotlety rozbijamy, w jednym głębokim talerzu rozmącamy białko, a do drugiego wsypujemy zmielone siemię. Kotlety nacieramy wybranymi przez siebie przyprawami (sól, pieprz, jarzynka, jak kto woli), obtaczamy najpierw w białku, a później w siemieniu. Smażymy jak zwykłe schabowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

aleksa123 04.10.2011 21:21
na pewno kiedyś wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat