Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie śmietanowo-czosnkowym
Plastry schabu przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem z obu stron. Przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. Każdy plaster przekroić na pół i obtoczyć w mące.
Na patelnię wlać niedużą ilość oleju i przysmażyć plastry schabu z obu stron na rumiano, na średnim ogniu. Schab przełożyć na talerz.
Do małej miseczki przelać śmietanę i wlać wodę. Wsypać mąkę, dodać sól i pieprz do smaku, wymieszać trzepaczką rózgową.
Na czystą patelnie przełożyć podsmażony schab, wlać mieszankę śmietanową, przykryć i gotować około 10 minut na małym ogniu.
Czosnek przecisnąć przez praskę, koperek posiekać drobno i dodać do mięsa, po 2 minutach wyłączyć palnik.
Smacznego!