Sznycle z piersi indyka marynowane w jogurcie

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Marynowane sznycle, to sposób na przyrządzenie bardzo smacznego i kruchego mięsa. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki marynaty:

  • jogurt naturalny

    1 szklanka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • papryczka ostra

    1 sztuka
  • mąka

    2 łyżki
  • przyprawy

    1 łyżka

Pierś z indyka:

  • pierś z indyka

    1 filet

Dodatek do piersi z indyka:

  • makaron muszelki

    0.5 opakowania
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • pomidory

    2 sztuki
  • sos winegret

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z indyka kroimy na sznycle.

Obraną cebulę i czosnek miażdzymy w rozdrabniaczu, z papryczki usuwamy nasionka, dodajemy co cebuli , chwilę rozdrabniamy.
Jogurt mieszamy z mąką, dodajemy starte warzywa i marynatę doprawiamy odrobiną curry, solą czosnkową i cebulową.
Wkładamy do marynaty sznycle, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.

Następnie sznycle grillujemy na patelni grillowej lub grillu, albo też smażymy na normalnej patelni teflonowej bez tłuszczu.

Dodatek do sznycli:
Makaron muszelki gotujemy wg opisu na opakowania z tym, że zamiast soli dodajemy kostkę rosołową, po ugotowaniu odcedzamy, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i mieszamy z sosem vinegret.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat