Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki marynaty:
-
jogurt naturalny
1 szklanka -
cebula
1 sztuka -
czosnek
3 ząbki -
papryczka ostra
1 sztuka -
mąka
2 łyżki -
przyprawy
1 łyżka
Pierś z indyka:
-
pierś z indyka
1 filet
Dodatek do piersi z indyka:
-
makaron muszelki
0.5 opakowania -
kostka rosołowa
1 sztuka -
pomidory
2 sztuki -
sos winegret
3 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Sznycle z piersi indyka marynowane w jogurcie
Pierś z indyka kroimy na sznycle.
Obraną cebulę i czosnek miażdzymy w rozdrabniaczu, z papryczki usuwamy nasionka, dodajemy co cebuli , chwilę rozdrabniamy.
Jogurt mieszamy z mąką, dodajemy starte warzywa i marynatę doprawiamy odrobiną curry, solą czosnkową i cebulową.
Wkładamy do marynaty sznycle, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
Następnie sznycle grillujemy na patelni grillowej lub grillu, albo też smażymy na normalnej patelni teflonowej bez tłuszczu.
Dodatek do sznycli:
Makaron muszelki gotujemy wg opisu na opakowania z tym, że zamiast soli dodajemy kostkę rosołową, po ugotowaniu odcedzamy, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i mieszamy z sosem vinegret.
Komentarze (0)