Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy w sosie pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 3
pieczarki 10-12 szt
jajko 1 szt
cebula 1/2 szt
czosnek 1-2 ząbki
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy w sosie pieczarkowym

Mięso rozbić. Czosnek pokroić i rozetrzeć ze solą. Natrzeć nim mięso i oprószyć pieprzem. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rumiano.
Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić. Udusić na rozgrzanym maśle.
Dodać drobno pokrojoną cebulę i dalej dusić.
Oprószyć mąką, podlać wodą i energicznie wymieszać.
Doprawić do smaku, dodać umytą i drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Przygotowany sos wyłożyć na kotlety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 18.02.2013 22:29
smaczny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak