Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy w sosie orzechowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
słonina 4 dag
orzechy włoskie 10 dag
wino białe wytrawne 1 szklanka
olej 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy w sosie orzechowym

Sposób przygotowania:
Mięso umyć, pokroić na porcje i zbić tłuczkiem. Następnie obrumienić na słoninie, dodać soli i pieprzu, podlać winem, olejem i dusić ok. 30 minut. Orzechy zmielić, dodać do sosu z mięsem, wymieszać i podawać z sosem lub bez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak