schabowy w sezamowej skórce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 porcje
  • sezam

    8 łyżek
  • mleko

    2 łyżki
  • jajko

    1
  • mąka

    3 łyżki
  • pieprz

  • sól

  • chili mielone

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso lekko rozbić.jajko roztrzepać z solą i chili.schab panierować najpierw w mące,następnie w jajku a na końcu w ziarnach sezamowych .Smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
teresza 15.02.2014 19:34
pyszne mięsko
Krzysztof15 23.11.2012 16:15
lubie
Luki 25.03.2012 11:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat