Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowy w sezamowej panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4
czosnek 1 duży ząbek
jajko 1
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
sezam 1/2 szklanki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: schabowy w sezamowej panierce

Mięso umyć i osuszyć oraz rozbić równomiernie przez folią spożywczą. Poobcinać odstające brzegi kotleta. Obrany czosnek przeciąć na pół natrzeć nim każdy kotlet z ob stron. Posyp sola i pieprzem. Kotlety obtocz w mące, roztrzepanym jajku a na końcu w sezamie wymieszanym z małą ilością bułki tartej. Na rozgrzanym oleju smaż na niewielkim ogniu do momentu nabrania złotego koloru. UWAGA! na większym ogniu ziarna sezamu mogą się przypalić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak