Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy w serowej panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 7
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżek
ser żółty 7 łyżek
jajko 2
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
czosnek ząbki 4
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy w serowej panierce

Kroki postępowania

1
Kotlety rozbijamy tłuczkiem i doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Krok 1 - Schabowy w serowej panierce foto
2
Bułkę tartą mieszamy ze startym serem, w drugim naczyniu rozbijamy jajka.
Krok 2 - Schabowy w serowej panierce foto
3
Kotlety maczamy najpierw w jajku, potem w bułce tartej wymieszanej z serem.
Krok 3 - Schabowy w serowej panierce foto
4
Olej rozgrzewamy na patelni i podsmażamy chwilę ząbki czosnku, czosnek usuwamy z patelni.
Krok 4 - Schabowy w serowej panierce foto
5
Smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor.
Krok 5 - Schabowy w serowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak