SCHABOWY W PANIERCE KUKURYDZIANO PAPRYKOWEJ Z LNEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • schab bez kości

    4 grube plastry
  • sól i pieprz

    wg. gustu

Panierka

  • mąka kukurydziana

    5 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • siemię lniane

    3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1.5 łyżki

Dodatkowo

  • jajko

    1 szt.
  • mleko

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • woda

    do podlewania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - SCHABOWY W PANIERCE KUKURYDZIANO PAPRYKOWEJ Z LNEM foto
Schab rozbijamy na kotlety. Przyprawiamy solą, pieprzem z obu stron.
Krok 2 - SCHABOWY W PANIERCE KUKURYDZIANO PAPRYKOWEJ Z LNEM foto
Jajko rozbełtać z mlekiem.
Krok 3 - SCHABOWY W PANIERCE KUKURYDZIANO PAPRYKOWEJ Z LNEM foto
Mąkę, bułkę tartą, paprykę i siemię umieścic w woreczku. Zakręcić i wymieszać. Wysypać na talerz. Każdy kotlet zanurzyć w jajku a potem obtoczyć w panierce.
Krok 4 - SCHABOWY W PANIERCE KUKURYDZIANO PAPRYKOWEJ Z LNEM foto
Za panierowane kotlety odstawić do lodówki na 30 min.
Krok 5 - SCHABOWY W PANIERCE KUKURYDZIANO PAPRYKOWEJ Z LNEM foto
Na patelni rozgrzać olej. Układać kotlety. Smażyć pod przykryciem z każdej strony, podlewając wodą, aby mięso zmiękło, a panierka stanie się chrupka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 25.05.2015 16:20
pyszne mięsko!
bertpvd 25.05.2015 10:23
pyszności ! :)
w mojej kuchni 25.05.2015 01:33
pyszne mięsko do zjedzenia
Sroczka 24.05.2015 21:42
Pyszne kotlety, zjadłabym.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat