Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHABOWY W PANIERCE KUKURYDZIANO PAPRYKOWEJ Z LNEM

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

schab bez kości 4 grube plastry
sól i pieprz wg. gustu

Panierka

mąka kukurydziana 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
siemię lniane 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1.5 łyżki

Dodatkowo

jajko 1 szt.
mleko 2 łyżki
olej do smażenia
woda do podlewania

Przepis i sposób przygotowania na: SCHABOWY W PANIERCE KUKURYDZIANO PAPRYKOWEJ Z LNEM

Kroki postępowania

1
Schab rozbijamy na kotlety. Przyprawiamy solą, pieprzem z obu stron.
Krok 1 - SCHABOWY W PANIERCE KUKURYDZIANO PAPRYKOWEJ Z LNEM foto
2
Jajko rozbełtać z mlekiem.
Krok 2 - SCHABOWY W PANIERCE KUKURYDZIANO PAPRYKOWEJ Z LNEM foto
3
Mąkę, bułkę tartą, paprykę i siemię umieścic w woreczku. Zakręcić i wymieszać. Wysypać na talerz. Każdy kotlet zanurzyć w jajku a potem obtoczyć w panierce.
Krok 3 - SCHABOWY W PANIERCE KUKURYDZIANO PAPRYKOWEJ Z LNEM foto
4
Za panierowane kotlety odstawić do lodówki na 30 min.
Krok 4 - SCHABOWY W PANIERCE KUKURYDZIANO PAPRYKOWEJ Z LNEM foto
5
Na patelni rozgrzać olej. Układać kotlety. Smażyć pod przykryciem z każdej strony, podlewając wodą, aby mięso zmiękło, a panierka stanie się chrupka.
Krok 5 - SCHABOWY W PANIERCE KUKURYDZIANO PAPRYKOWEJ Z LNEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 25.05.2015 16:20
pyszne mięsko!
bertpvd 25.05.2015 10:23
pyszności ! :)
w mojej kuchni 25.05.2015 01:33
pyszne mięsko do zjedzenia
Sroczka 24.05.2015 21:42
Pyszne kotlety, zjadłabym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak