Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy w czerwonej czubrycy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Do oprószenia kotletów :
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
czerwona czubryca ostra
pieprz czarny
DODATKOWO:
olej do smażenia
jajek 6
mleko 50 ml
sól
schab bez kości 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy w czerwonej czubrycy

Kroki postępowania

1
Na talerz wsypać bułkę do panierowania. Do miski wbić jajka, dodać mleko i posilić a potem za pomocą trzepaczki rozbełtać jajka. Schab umyć i osuszyć. Pokroić na nie za cienkie kotlety i każdy rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem i posypać czubrycą a następnie wmasować przyprawy w mięso.
Krok 1 - Schabowy w czerwonej czubrycy foto
2
Tak przygotowane kotlety odstawić na około 20 minut.
Krok 2 - Schabowy w czerwonej czubrycy foto
3
Po tym czasie na gorącą patelnię wlać olej i rozgrzać go.
Krok 3 - Schabowy w czerwonej czubrycy foto
4
Kotlety panierować najpierw w bułce, potem zanurzyć w jajku i znowu w bułce.
Krok 4 - Schabowy w czerwonej czubrycy foto
5
Smażyć kotlety na złoty kolor z obu stron.
Krok 5 - Schabowy w czerwonej czubrycy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 25.06.2013 06:39
chrupiący kotlecik mniam
Katarzyna/kate1980 24.06.2013 22:07
świetnie wyglądają
Sylwia26 24.06.2013 19:23
apetycznie wyglądają
gotujebochce 24.06.2013 19:23
super smakowity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak