Schabowy smażony w tymianku

Schabowy smażony w tymianku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    60 dkg
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • tymianek

    do smaku
  • czosnek Prymat

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowy smażony w tymianku  foto
Umyty i osuszony schab pokroić w plastry. Cienko rozbić.
Krok 2 - Schabowy smażony w tymianku  foto
Oprószyć kucharkiem, pieprzem, czosnkiem granulowanym i tymiankiem.
Krok 3 - Schabowy smażony w tymianku  foto
Umyte jajko rozbić i rozkłócić. Kawałki mięsa obtoczyć w jajku. Po jajku panierować w bułce tartej.
Krok 4 - Schabowy smażony w tymianku  foto
Na patelni rozgrzać olej. Mięsko smażyć z obu stron na rumiano.
Krok 5 - Schabowy smażony w tymianku  foto
Podawać z ziemniakami i surówką lub ogórkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

28.04.2014 10:18
dobry kotlecik :)

Czyki

28.04.2014 10:14
Tymianek i schab wspaniałe połączenie:) pysznie:)

stef

28.04.2014 09:02
Zawsze jestem chętny do zjedzenia schaboszczaka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat