Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy pod szpinakową pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 1 łyzka
szpinak mrożony 300 g
ser feta 200 g
czosnek 4 ząbki
woda odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy pod szpinakową pierzynką

Schab myjemy i kroimy w 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Do miseczki rozbijamy jajka, w drugiej przygotowujemy bułkę tartą. Plastry schabu maczamy w jajku i obtaczamy w bułce. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak a następnie przeciśnięty przez praskę czosnek. Na końcu szpinak mieszamy z pokrojoną w kosteczkę fetą. Doprawiamy pieprzem. Gdy masa jest zbyt gęsta dolewamy odrobinę wody i mieszamy. Całość rozkładamy na usmażonych schabowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.02.2015 08:32
bardzo smaczne
Margo1 05.02.2015 08:25
Bardzo dobre, na pewno
Klausia 04.02.2015 22:46
to jest myśl :)
Jadwiga/Jaga85 29.01.2015 15:52
Smaczny obiadek!
VioletoweKucharzenie 29.01.2015 14:05
Przygotowanym szpinakiem z serem feta w prosty i szybki sposób możemy odmienić smak tradycyjnego schabowego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak