Schabowy pod serową kołderką

Schabowy pod serową kołderką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    6 dużych
  • cebula

    1
  • ser żółty

  • sól

  • pieprz

  • jajko

  • bułka tarta

  • kotlety schabowe

    1 szt.
  • papryka czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki i cebulę obieramy, myjemy i kroimy na plastry. Całość wsypujemy na olej rozgrzany na patelni. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i pieprzem ziołowym, mieszamy i dusimy. W tym czasie kotlet schabowy rozbijamy i posypujemy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w rozklekotanym jajku i bułce tartej, po czym kładziemy na rozgrzany olej obok gotowego farszu. Gdy kotlet będzie rumiany z obu stron na wierzch kładziemy grubą warstwę farszu, na którym kładziemy plasterki żółtego sera. Czekamy, aż ser się roztopi i wtedy przekładamy gotowe kotlety na talerz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mariusz10

25.10.2011 23:43
pyszne

accee

23.04.2011 22:55
Najs

accee

23.04.2011 22:55
Mniam

MAR3STA

10.04.2011 22:44
mniam mięsko;)

Misiek1

09.04.2011 13:24
Super!

Emilia22

08.04.2011 15:16
jak apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat