Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy na potrójnej panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
olej do smażenia
mąka do obtaczania
Panierka:
płatków kukurydzianych 200 g
chrupek zbożowych naturalnych 75 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżka
słodkiej papryki 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy na potrójnej panierce

Kroki postępowania

1
8 kotletów ze schabu ( bez kości )
4-5 jajek ( w zależności od wielkości )
sól morska do smaku
pieprz kolorowy do smaku
olej do smażenia
mąka do obtaczania
Panierka :
200 g płatków kukurydzianych
75 g chrupek zbożowych naturalnych z wysokim błonnikiem
4 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka słodkiej papryki

Kotlety umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa i posolić. Jajka rozbełtać z odrobiną soli i pieprzem. Płatki i chrupki zmiksować w rozdrabniaczu ale tak aby były widoczne kawałki. Zmiksowane składniki przesypać do miski, dodać bułkę tartą i paprykę i wymieszać mieszankę.
Krok 1 - Schabowy na potrójnej panierce foto
2
Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtaczać w mące, potem zanurzać w jajku i panierować w przygotowanej panierce lekko dociskając.
Krok 2 - Schabowy na potrójnej panierce foto
3
Kotlety smażyć na złoty kolor z obu stron.
Krok 3 - Schabowy na potrójnej panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agula&Stabi 28.04.2013 08:58
warto spróbować :)
beniaminek 27.04.2013 22:31
fajne danie
msmors 27.04.2013 22:08
smaczne danie
kamyk 27.04.2013 21:41
pysznie wygląda
Janina 27.04.2013 20:39
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak