Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowy faszerowany pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4
pieczarki 8
cebula 1
olej do smażenia
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 płaska łyżka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: schabowy faszerowany pieczarkami

Kotlety rozbić dość cienko i posypać solą i pieprzem. - Oczyść pieczarki i pokrój na małe kawałeczki (można zetrzeć na tarce z dużymi otworami). Cebulę posiekać w kosteczkę. Rozgrzać patelnie, wlać olej, dodać masło i zeszklić cebulkę. Dodać pieczarki i smażyć razem z cebulą do do momentu odparowania płynu. Oprósz mąką i pomieszaj. Dopraw solą i pieprzem. -Na brzeg kotleta nakładaj farsz i zwijaj go w roladkę. zepnij wykałaczką. - w panierce wykonanej z mąki, roztrzepanego jaja i bułki tartej obtaczaj roladki. - smaż na niewielkim ogniu a z roladki z każdej strony nabiorą złotego koloru. Podaj z: ziemniaczkami, frytkami lub puree i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.11.2012 01:01
bardzo smaczne
Sylwia56
Sylwia56 20.10.2012 20:06
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak