Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowy faszerowany kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
kapusta kiszona 500 gram
kardamon 3 ziarna
miód 2 łyżki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
ryż biały 200 gram
olej 3 łyżki
imbir świeży 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: schabowy faszerowany kapustą

Kapustę płuczemy i odsączamy. W glębokiej patelni roztapiamy masło, wrzucamy imbir, zgniecione ziarna kardamonu oraz miód. Przesmazamy ok 2 minut po czym dodajemy kapustę i przykrywamy. Dusimy całość aż kapusta zmięknie. Doprawiamy pieprzem.

Kotlety rozbijamy tłuczkiem, jajka roztrzepujemy z solą,papryka oraz pieprzem. Na połowie każdego kotleta kładziemy kapuściany farsz, składamy i moczymy w jajku oraz bułce. Układamy na gorący olej i smażymy na złoty kolor. Tak przygotowane kotlety podajemy z ryżem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 29.05.2013 09:43
Dobry kotlet.
Renata9 28.05.2013 20:08
pyszny schaboszczak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak