Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy faszerowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kotlety
mozzarella małe kulki 4 sztuki
bazylia świeża listki
olej do smażenia
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy faszerowany

Kotlety rozbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem.

Na każdym układać po kulce mozzarelli i listkiem świeżej bazylii.
Składać na pół.

Jajko roztrzepać , do miseczki przesypać bułkę tartą .

Panierować kotlety w jajku następnie w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Podawać na ciepło np. z surówką z pomidorów.

SMACZNEGO !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 19.09.2016 12:30
pyszny kotlet
Edith85 19.09.2016 12:23
Smakowite mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak