schabowe zwijańce z marchewką i porem w sosie z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 kotlety
  • por

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • jabłka

    1 duże
  • majeranek

    do smaku
  • sól i pieprz

    wg uznania
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - schabowe zwijańce z marchewką i porem  w sosie z jabłkiem foto
mięso myjemy kroimy jak na kotlety i oprószamy solą i pieprzem kolorowym
Krok 2 - schabowe zwijańce z marchewką i porem  w sosie z jabłkiem foto
marchew kroimy w słupki,porę w krążki i kładziemy na mięsie,zwijamy jak na zrazy ( ja spinam wykałaczką )
Krok 3 - schabowe zwijańce z marchewką i porem  w sosie z jabłkiem foto
podsmażamy na złoty kolor na patelni z dodatkiem resztki pora,podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
Krok 4 - schabowe zwijańce z marchewką i porem  w sosie z jabłkiem foto
z wywaru w której gotowały się zawijańce robimy sos:
mąkę rozpuszczamy w małej ilości wody dodajemy do wywaru zagotowujemy ,jabłko obieramy i kroimy na ósemki dodajemy do sosu ,całość doprawiamy solą i pieprzem oraz majerankiem, ja podaję zawijańce z kaszą gryczaną

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat