Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe zawijańce w galarecie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 5 plastrów
papryka czerwona 1/4 szt
papryka zielona 1/4 szt
papryka żółta 1/4 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
bulion 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3-4 łyżeczki
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe zawijańce w galarecie

Papryki umyć, pokroić w słupki. Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie. Dodać trochę posiekanej papryki i odstawić do stężenia. Schab rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy plaster mięsa nałożyć po jednym słupku papryki z każdego koloru, zwinąć w roladkę, ułożyć zawinięciem do dołu.

Patelnię wysmarować masłem i ułożyć roladki.
Postawić na ogniu, obsmażyć roladki, zalać wodą i gotować do miękkości (można dodać kostkę rosołową).

Wystudzić, ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretką.
Dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 05.11.2016 12:28
Wyglądają apetycznie:)
barbara11561 14.08.2013 00:13
smaczne na imprezkę:)
halina17 13.04.2013 11:44
Szkoda , że takie ciemne zdjęcie -słabo widać potrawę.
magdziorka6 12.04.2013 22:14
moja ulubiona przystawka
marta1221 12.04.2013 21:55
świetne danie :)
Renataj 12.04.2013 21:31
Fajna i apetyczna propozycja.
Papryczka 12.04.2013 15:00
super danie
DOROTA/PATI197799 12.04.2013 14:50
bardzo fajny przepis
GOSIA18 12.04.2013 14:25
ciekawa propozycja
Pomocnik 12.04.2013 14:18
ale kolorowe
miki47 12.04.2013 13:56
na pewno przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak