Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z ryżem po meksykańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
schab bez kości 3 plastry
cebula 1 szt
fasola czerwona z puszki 3/4 puszki
Kukurydza z Puszki 1/2 puszki
papryka czerwona 1 szt
pomidory w puszce 1 puszka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z ryżem po meksykańsku

Ryż ugotować osobno w lekko osolonej wodzie.
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę następnie dodajemy schabowe pokrojone w cienkie paski.
Do podsmażonego mięsa dorzucamy również pokrojoną paprykę.
Chwilkę podsmażamy.
Na koniec dorzucamy kukurydzę, fasolę- odsączone z zalewy, oraz pomidory z puszki razem z zalewą.
Doprawiamy do smaku i dusimy razem ok 10 minut.
Do sosu dodajemy ryż, mieszamy i gotowe.

SMACZNEGO!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 22.04.2014 18:03
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak