Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
jajko 2 szt
pieczarki 15 dag
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
ketchup pikantny 6 łyżek
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Schabowe rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Jajka wbić do miski dodać sól i pieprz, roztrzepać. Schabowe maczać w jajku a następnie w bułce tartej.
Krok 1 - Schabowe z pieczarkami foto
2
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2 - Schabowe z pieczarkami foto
3
Pieczarki pokroić w kostkę, cebulę również, natkę posiekać. Pieczarki podsmażyć. Dodać do nich cebulkę i przyprawy do smaku.
Krok 3 - Schabowe z pieczarkami foto
4
Do usmażonych pieczarek i cebulki dodać natkę wymieszać
Krok 4 - Schabowe z pieczarkami foto
5
Każdy plaster schabu posmarować ketchupem
Krok 5 - Schabowe z pieczarkami foto
6
Wyłożyć na wierzch pieczarki.
Krok 6 - Schabowe z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.09.2016 00:48
Dobry obiadek
zabcia117 11.05.2015 19:50
Apetycznie wygląda!
jasiek 11.05.2015 12:56
fajny dodatek
Wafelek2601 11.05.2015 10:32
Pyszne danie
Gracer 11.05.2015 10:25
takie mięsko to ja lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak