schabowe z mortadeli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela

    0,5 kg
  • jajka

    1-2 szt
  • mąka

    4-5 łyżek
  • bułka tarta

    4-5 łyżek
  • olej do smażenia

  • pieprz biały Prymat

  • odrobina soli

  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jajka rozbić dodać przyprawy,,mortadelę pokroić w plastry ok0,5cm,obtaczać w mące ,jajku i bułce tartej smażyć na gorącym oleju

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dasada1 26.03.2012 18:24
pycha
noculos 26.03.2012 18:16
ja tez,fajne urozmaicenie od zwykłych schabowych
noculos 26.03.2012 18:16
ja tez,fajne urozmaicenie od zwykłych schabowych
noculos 26.03.2012 18:16
ja tez,fajne urozmaicenie od zwykłych schabowych
mirosława4 08.06.2011 14:07
lubię takie schabowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat