Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w ziołach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl
jajko 3 szt
Przyprawa do dziczyzny klasyczna Prymat 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżka
olej do smażenia
oregano 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w ziołach

Kroki postępowania

1
Schab kroimy na kawałki. Dodajemy oregano, pieprz, bazylię, kucharek i przyprawę do dziczyzny. Tymi przyprawami dokładnie nacieramy mięso. Pozostawiamy na 2 godz.
Krok 1 - Schabowe w ziołach foto
2
Do jednego pojemnika wsypujemy bułkę tartą, w drugim rozbijamy jajko. Na patelni rozgrzewamy olej lub oliwę.
Krok 2 - Schabowe w ziołach foto
3
Kawałek schabu namaczamy w jajku a następnie posypujemy w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu i wolnym ogniu z obu stron po kilka minut. Następnie odsączamy z oleju. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.
Krok 3 - Schabowe w ziołach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.12.2013 09:54
schabowy najlepszy!
Andysz 11.08.2013 14:39
mmm lubię!!!
agnieszka214 10.08.2013 15:19
miesko zawsze super
SmacznaPyza 10.08.2013 15:11
nie wygląda zachęcająco
Kamil 10.08.2013 13:15
ja bym spróbował tak z piersią z kurczaka:)
w mojej kuchni 10.08.2013 12:16
dobry schabik do obiadu
Betka 10.08.2013 09:00
mmmm pycha!!!
Megg 09.08.2013 21:28
smaczny schabowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak