Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w panierce z kaszą manną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
kasza manna 3/4 szklanki
smalec do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w panierce z kaszą manną

Schab myję, osuszam w kuchen ręcznik i rozbijam kotlety tłuczkiem, sole i doprawiam pieprzem. Do miski wbijam jaja, doprawiam solą i pieprzem, fyrlam. Na talerz wsypuję bułkę tartą i mannę, mieszam. Panieruję kotlety w jajku i bułce z manną. Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu do uzyskania złocistej panierki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 15.01.2015 13:48
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak