Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w panierce serpwej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 7-8 plastrów
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
ser żółty 100 gram
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w panierce serpwej

Kroki postępowania

1
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem. Następnie przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Krok 1 - Schabowe w panierce serpwej foto
2
Ser żółty trzemy na tarce o drobnych oczkach i przekładamy na talerz, wsypujemy bułkę tartą i mieszamy.
Krok 2 - Schabowe w panierce serpwej foto
3
Jajka wbijamy na talerz i roztrzepujemy widelcem. Plastry mięsa maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej z serem.
Krok 3 - Schabowe w panierce serpwej foto
4
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Krok 4 - Schabowe w panierce serpwej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiesiek513 06.03.2016 18:36
Smak kotleta super,chrupiący,bardzo dobry przepis.
Franciszek 27.02.2016 00:43
dobry schabowy
fotoviderek 26.02.2016 23:42
Takie schabowe lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak