Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w chrupiącej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 5 sztuk
sól i pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
jajko 1 sztuka
płatki kukurydziane
mąka pszenna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w chrupiącej panierce

Schab kroimy na kotlety, przyprawiamy solą pieprzem oraz przyprawą. Rozbijamy na kotlety i odstawiamy do lodówki na min 15 min. W tym czasie rozkruszamy płatki kukurydziane - ja je miażdżę w dłoni. Do rozkruszonych płatków dodajemy odrobinę mąki (można dodać także odrobinę przypraw, np, słodka papryka, kurkuma, curry). Jajko roztrzepujemy z odrobiną soli. Mięso panierujemy w jajku, płatkach kukurydzianych i smażmy na rozgrzanym oleju na złoto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.10.2016 10:17
mnie luz ślinka leci;-)
Wafelek2601 30.10.2016 09:25
Bardzo lubię schabowego
MAR3STA 29.10.2016 21:40
Smaczne mięsko
Łukasz15 29.10.2016 20:54
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak