Schabowe sakiewki z farszem cukiniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinii

    1/2 szt.
  • sera żółtego

    8 dag
  • oliwa

    do smażenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    6 łyżek
  • jajko

    1 szt.
  • schab bez kości

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry grubości około 2 cm. 4 plastry rozbić cienko, posypać vegetą i pozostawić na godzinę w lodówce. Pozostałe plastry pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię z rozgrzaną łyżka oliwy, posypać solą, pieprzem cytrynowym i podsmażać. Cukinię obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Smażyć razem przez około 15 minut. Wyjąć, dodać starty na drobnych oczkach żółty ser, wymieszać. Na rozbity plaster schabu wyłożyć porcję farszu, brzegi zawinąć do góry tak, aby powstała sakiewkka i przewiązać nitką. Każdą sakiewkę zanurzyć w roztrzepanym jajku, obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor na patelni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 16.10.2012 14:15
Uwielbiam cukinię, w połączeniu ze schabem zapowiada się wspaniale.
Łukasz15 18.03.2012 21:03
smaczne
Małgorzata106 04.10.2011 20:16
super
Ania67 18.05.2011 19:17
inspirujący przepis- na pewno skorzystam
patusia 05.01.2011 02:26
Jak dla mnie wyglądają rewelacyjnie :)
caroline1983 25.07.2010 12:48
Ładnie sie prezentuja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat