Schabowe sakiewki nadziewane pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    500 gram
  • pieczarki

    300 gram
  • cebula

    2 szt
  • Musztarda miodowa Prymat

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser starty

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab oczyścić z błonek i tłuszczu,pokroić w grubsze plastry.Każdy plaster mięsa bardzo cienko rozbić tłuczkiem.Pieczarki obrać,pokroić i obsmażyć na patelni.Cebulę obrać,pokroić w kostkę i dodać do pieczarek.Podsmażać do czasu,aż cebula się zeszkli.
pieczarki przestudzić,dodać starty ser i wymieszać.Rozbite płaty mięsa przyprawić delikatnie pieprzem i solą.Na środek nałożyć pieczarki.Brzegi mięsa zebrać razem tworząc sakiewkę.Obwiązać nicią.ustawić na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym i piec ok 1godz. w temp. 200 st.C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 13.10.2013 13:32
Przepyszne mięso
Pani Domu 02.06.2013 19:13
świetny pomysł
anemon 09.04.2013 20:53
Świetny pomysł i wykonanie.
Seba 22.02.2013 14:00
Bardzo lubię
misia53 31.12.2012 00:25
smaczne i pomysłowe
ziutula 21.07.2012 15:50
bogato nadziane mięsko
Krystyna32 26.04.2012 13:26
super
cooleczka 14.12.2011 09:20
ale fajny przepis :) i jest musztarda miodowa :)
ela16 13.11.2011 11:23
super
Wafelek2601 29.10.2011 08:45
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat