Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe rolady ze szpinakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt,
szpinak mrożony 1 op,
czosnek ząbki 2
ser żółty 4 plastry
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
jajko 1 szt,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe rolady ze szpinakiem

Kotlety dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem a następnie rozbić , przyprawić lekko solą i pieprzem.
Szpinak po rozmrożeniu odcisnąć z nadmiaru wody podsmażyć dodać drobno posiekany czosnek oraz przyprawić do smaku według swojego uznania.
Na rozbite mięso nałożyć plastry sera, szpinak a następnie pokrojony w paski ser.
Zawijać w roladę.
Zwinięte rolady panierować najpierw jajku , a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym maśle klarownym ze wszystkich stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 05.06.2018 19:53
Takie schabowe to ulubiona potrawa mojego męża, przepada za nimi.;)
gusia1000 05.06.2018 19:46
dobre mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak