Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe roladki z bakłażanem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 3 plastry
pieczarki 150 gram
bakłażan 1/5 sztuki
ser żółty 3 plasterki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Porada

Doskonale komponują się z młodymi ziemniaczkami, na które właśnie przypada sezon.

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe roladki z bakłażanem

Mięso rozbijamy na cieńsze plastry (najlepiej używając przy tym folii spożywczej). Każdy plaster solimy i pieprzymy do smaku.

Pieczarki kroimy w plasterki. Smażymy na oleju. Między czasie bakłażana kroimy w drobną kostkę.
Gdy pieczarki są już prawie gotowe dokładamy bakłażan. Razem smażymy jeszcze około 3 minuty. Doprawiamy do smaku. Tak przygotowana masę delikatnie studzimy.

Na rozbite płaty schabowe układamy po plasterku sera żółtego. Na środku dajemy po 1-2 łyżki nadzienia. Zawijamy roladki tak by nadzienie było całkowicie zamknięte w mięsie.
Gotowe przekładamy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron do zrumienienia.

Podajemy udekorowane pomidorem oraz pietruszką, obowiązkowo na liściu sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 02.07.2015 17:25
smakowite nadzienie
ben-ka 01.02.2015 11:46
Mnie by smakowały......
w mojej kuchni 31.01.2015 18:18
Ale to pysznie wygląda
Cynamonka 31.01.2015 15:29
Takiej wersji roladek jeszcze nie jadłam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak