Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowe roladki

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
bazylia 2 łyzeczki
natka pietruszki 1,5 łyżeczki
cebula 2 sztuki
szczypior do smaku
ser żóły 5 plastrów
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smakuu
koper do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: schabowe roladki

Kroki postępowania

1
Schab płuczemy, dzielimy na ktotlety , rozbijamy z dwóch stron. Posypujemy z jadnej strony natką i bazylią. Wykładamy na każdy kotlet troche kopru, szczypioru.
Krok 1 - schabowe roladki foto
2
Wykładamy ser żółty, oraz trochę cebuli.
Krok 2 - schabowe roladki foto
3
Zwijamy kotlety, spinamy wykałaczkami. Obtaczamyw jajku z solą i pieprze, potem w bułce.
Krok 3 - schabowe roladki foto
4
Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju
Krok 4 - schabowe roladki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 28.05.2013 19:01
przepyszne roladki
Cranberry 28.05.2013 17:09
pyszne roladki
iwi 28.05.2013 16:52
Rewelacyjne roladki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak