Schabowe na żółto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • curry

  • só morska

  • mąka kukurydziana

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • jajko

    2 szt
  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • schab

    4 kawałki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schabowe u mnie 4 plastry rozbijamy przez folię. W misce rozbijamy dwa jajka dodajemy mąki , kukurydziana i pszenną. Solimy do smaku dodajemy odrobinę curry i mieszamy dobrze ciasto. W cieście moczymy nasze schabowe następnie w bułce tartej i od razu układamy na rozgrzanym oleju. Smażymy na złoto. Podajemy na ciepło do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joannasz3190 09.10.2013 11:54
Taki, jak lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat