Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe kieszonki z mozzarellą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżeczki
cebula czerwona 1/2 sztuki
mozzarella w kulce 125 g
jajko 1 sztuka
mleko 3,2% 1 łyżka
mąka pszenna do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe kieszonki z mozzarellą

Kroki postępowania

1
* Użyłam jeszcze 4 dużych plastrów suszonej łopatki.
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Schabowe kieszonki z mozzarellą foto
2
Posmarować je musztardą.
Krok 2 - Schabowe kieszonki z mozzarellą foto
3
Na każdym kawałku mięsa ułożyć po plasterku suszonej łopatki, kawałku sera i kawałku cebuli. Plastry schabu złożyć na pół, zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 3 - Schabowe kieszonki z mozzarellą foto
4
Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem.
Krok 4 - Schabowe kieszonki z mozzarellą foto
5
Nadziane kieszonki schabowe obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej.
Krok 5 - Schabowe kieszonki z mozzarellą foto
6
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 6 - Schabowe kieszonki z mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 14.04.2014 14:22
Na pewno pyszne mięsko;)
Aannkaa82 14.04.2014 13:29
Pyszne miesko
Zdzisław 14.04.2014 11:40
dla mnie to same smakowitości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak